Nieuwe naam en logo

Veel mensen zijn nieuwsgierig naar het verhaal achter de nieuwe naam en het logo. Dete Hollemans heeft de praktijk 1 april 2014 overgenomen van Huisarts S.M.Bakker en kon uiteraard niet verder onder dezelfde naam. Hier het verhaal erachter:

"Ik zie de praktijk als een team en het voelt voor mij dan niet goed om daar alleen mijn naam aan te verbinden. Daarbij komt er misschien in de toekomst nog wel een tweede huisarts bij en dan is het fijn als de naam niet weer zou moeten veranderen. Maar dan, hoe kies je dan een logo en een naam. Wat volgde was een speurtocht naar logo's en namen van andere huisartspraktijken, waarbij ik elke keer weer terug kwam  bij bloemen, omdat ik zo van bloemen hou.

Toen volgde de gedachte dat er misschien wel een Zwolse plant of bloem zou zijn en waarempel daar was de Zwolse Tulp, de tweede benaming van de kievitsbloem, het beschermde tulpje wat eigenlijk alleen nog hier in de buurt groeit.

Het bloemetje veroverde mijn hart. Daarnaast is het natuurlijk extra leuk dat ik uit Amsterdam kom, de stad die bekend staat om de tulpen en mijn toekomst in Zwolle ligt. Met behulp van een hele goede grafisch ontwerper ontstond toen heel snel het logo en daar zijn wij heel trots op!"

 

Logo